Samenwerking FC Roerdalen en SVH ’39

FC Roerdalen en SVH’39 zijn voornemens om een samenwerking aan te gaan met de jeugdteams die 11 x 11 spelen. Dit betekent voor komend seizoen dat binnen de JO15 en JO17samengewerkt zal gaan worden. Dit is nodig om in beide jaarlagen twee volwaardige teams te vormen. We zien de samenwerking als een lange termijn doel om ervoor te zorgen dat ook in de toekomst de teams genoeg spelers hebben om zich te kunnen focussen op de gemeenschappelijke interesse: voetbal.
Hieronder staat praktische informatie voor de spelers, ouders en leiders van de teams:

-Teams: We delen de spelers in op basis van kwaliteit, maar kijken ook naar het sociale aspect.

-Contributie: De spelers blijven lid van hun eigen club. Daar wordt ook de contributie betaald.

-Begin seizoen: Op 9 juni zullen bij FC Roerdalen gezamenlijke proeftrainingen gehouden worden voor de teams die volgend jaar JO15 en JO17 gaan spelen. Deze spelers worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Deze trainingen zorgen voor de eerste kennismaking tussen de spelers en dienen als hulpmiddel voor de trainers bij het indelen van de teams. In de eersteweek van het nieuwe seizoen zal ook een kick-off presentatie gehouden worden voor de spelers, ouders en betrokkenen van JO15 en JO17.

-Training / Wedstrijden: De verdere praktische invulling van deze zaken zal worden bepaald na de indeling van de teams en de verdeling van spelers en begeleiders van FC Roerdalen enSVH’39. Op basis van de verdeling van spelers, begeleiders en beschikbaarheid van de velden zal besloten worden waar getraind wordt en waar de wedstrijden gespeeld worden.
Voorbeeld: Als de teams evenveel spelers hebben van beiden verengingen zullen trainingsdagen 1 dag in de week plaatsvinden op het park van FC Roerdalen in Melick en 1 dag op het park van SVH’39 in Herkenbosch. De wedstrijden worden dan gedeeltelijk gespeeld in Melick, het andere deel van het seizoen zal gespeeld worden in Herkenbosch.

-Sportoutfit: De wedstrijdkleding wordt beschikbaar gesteld door de clubs. Je zorgt zelf voor de wedstrijdbroek en sokken van je eigen vereniging. Spelers hoeven dus geen extra kosten te maken.

Voor de leden van FC Roerdalen en SVH’39 betekent deze samenwerking (opnieuw) verandering. We vertrouwen erop dat de samenwerking tussen SVH’39 en FC Roerdalen net zo soepel gaat verlopen als de fusie tussen Melick en Sint Odiliënberg. Heb je naar aanleiding van dit bericht vragen? Neem gerust contact op met de jeugdleider, de jeugdcoördinator van je team of Geert den Teuling (06-10773354) of Govert Maessen (06-53661732)