Coronavirus en dringende oproep (update 19 maart)

Beste leden, leiders/trainers, vrijwilligers en ouders,

In aanvulling op onderstaand bericht deel ik jullie, namens het bestuur van F.C. Roerdalen het volgende mee:
Vandaag is bekend geworden dat er een Noodverordening van kracht is. In deze verordening worden de maatregelen die het kabinet eerder heeft afgekondigd “bekrachtigd”. Een van die maatregelen is dat sportaccommodaties gesloten zijn voor alle activiteiten.

In klare taal betekent dit dat het verboden is om nog op de accommodatie aanwezig te zijn om te sporten, te spelen etc.!!

Op basis van de genoemde Noodverordening kan, bij overtreding van dit verbod, handhavend opgetreden worden. Zowel tegen de vereniging als ook tegen de overtreders.
De politie zal hierop streng toezien en handhavend optreden. Daarom vinden wij als bestuur elke overtreding van het genoemde verbod, door wie dan ook, onacceptabel.
Dit betekent ook dat eventuele boetes voor rekening van de overtreder zijn dan wel door ons daarop worden verhaald.

Beste mensen, hoe zuur ook, bij deze de dringende oproep om tot nader bericht geen gebruik meer te maken van onze sportaccommodatie en voor de ouders de oproep om dit ook duidelijk naar de kinderen te communiceren.

Uiteraard laten wij jullie weten wanneer het verbod opgeheven is.

Ik dank jullie voor jullie begrip.

Namens het bestuur van F.C. Roerdalen,
Met vriendelijke groet,

Crit Smeets
Secretaris

—————————————————————————-

Beste mensen,

Zoals jullie weten is het sportpark vanwege het corona virus gesloten. Dat betekent dat daar niemand meer mag komen als de poort dicht is. Niet om te spelen, niet om te voetballen en evenmin om gezellig bij elkaar te zijn.

Inmiddels bereiken ons klachten dat er regelmatig kinderen, zowel overdag als ‘s avonds, op het sportpark aanwezig zijn. Zoals hiervoor gesteld is dat niet toegestaan. Realiseer je daarbij ook dat er mensen zijn die door het corona virus enigszins in paniek raken, in ieder geval gevoeliger reageren dan normaal. Daarom beste leiders aan jullie het verzoek om dit bericht door te sturen naar alle spelers en ouders, hun te wijzen op het “verbod” én hun te wijzen op hun verantwoordelijkheid daarin.

Tenslotte wens ik jullie allemaal: blijf gezond, houdt rekening met anderen en help anderen waar nodig.

Groet,
Crit Smeets
Secretaris F.C. Roerdalen

Update 15 maart:

Beste leden,

Zoals u zeer waarschijnlijk al vernomen heeft is vanuit de overheid zojuist gecommuniceerd dat tot 6 april alle scholen, horecagelegenheden maar ook sportclubs dicht moeten om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Concreet betekent dit dat ook ons sportpark tot in ieder geval 6 april gesloten is.

We houden u per mail en via onze website op de hoogte over de situatie met betrekking tot het Coronavirus.

Met vragen kunt u altijd bij een van onze bestuursleden terecht.

Bericht van 12 maart:

In navolging van het profvoetbal zijn ook alle wedstrijden in het amateurvoetbal afgelast tot en met 31 maart. De KNVB heeft dat besloten vanwege het Coronavirus. Dit betekent concreet dat er ook tot en met 31 maart bij FC Roerdalen niet gevoetbald wordt.
Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) adviseert bij verkoudheid, hoesten of koorts sociale contacten te beperken. Om deze reden heeft de club besloten ook de trainingen tot nadere berichtgeving te laten vervallen, zodat zoveel mogelijk recht wordt gedaan aan de “sociale onthouding”. De activiteiten die aanstaande zaterdag zouden plaatsvinden in het kader van NL-Doet gaan ook niet door.

Het bestuur vergadert aanstaande dinsdag (17 maart) over hoe er binnen FC Roerdalen wordt omgegaan met de nieuwe richtlijnen vanuit het RIVM en de KNVB en wat dit voor de nabij toekomst betekent voor de club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *