Zaalmeeting 2019

De zaalmeeting is al vele jaren de laatste sportieve activiteit van onze club waarmee ieder kalenderjaar wordt afgesloten. Het evenement staat voornamelijk in het teken van een gezellig samenzijn tussen Kerst en Nieuwjaar waarbij een potje voetbal en een glas bier de belangrijkste ingrediënten zijn. Zo ook dit jaar.

Met 43 deelnemers afkomstig uit alle vier onze heren teams, onze A jeugd en ons veteranenteam konden 6 gemixte teams worden gevormd. Deze 6 teams gingen drie uur lang met elkaar de strijd aan. De uitkomst van dit toernooi was dat zowel Ajax Amsterdam als Paris Saint Germain 12 punten bij elkaar hadden gespeeld. Echter deze punten waren niet doorslaggevend voor de winst in de einduitslag. Net als voorgaande edities werd de winnaar van de zaalmeeting namelijk bepaald op basis van een door de organisatie vooraf bepaald en voor de deelnemers onbekend criterium. Dit keer was het criterium: het team dat het vaakst paal of lat had weten te raken. Op basis van dit criterium kon de volgende einduitslag worden gemaakt:

  1. FC Liverpool
  2. Paris Saint Germain
  3. Barcelona

Zo kon het zijn dat de winnaar van de avond er met een zak vol consumptiemunten vandoor ging terwijl zij maar één wedstrijd hadden weten te winnen.

Voor degene die tijdens het voetbal nog niet al zijn dorst had weten te lessen, was er na het voetbal nog voldoende ruimte om samen met supporters en aanhang een drankje te doen. Van deze mogelijkheid werd door vele aanwezige gretig gebruik gemaakt. De borrel werd nog aantrekkelijker gemaakt door de snacks die werden gesponsord door Stadfrituur.

Dank gaat uit naar de scheidsrechters en het secretariaat.

Namens FC Roerdalen wens ik jullie allen een hele fijne jaarwisseling. Ik hoop jullie allemaal weer te zien tijdens de nieuwjaarsreceptie op zondag 5 januari 2020.

Sportieve groeten Yvan Beckers